Implantológia - Akadémia Dent

menü
menü
Tartalomhoz ugrás
Implantológiai kérdések fogászati kezeléseknél
Implantáció előtti vizsgálatok
Röntgen, illetve CT felvételek alapján határozzuk meg a behelyezni kívánt implantátum pontos helyét. A hely kiválasztásakor figyelembe kell venni a rendelkezésre álló csont mennyiségét, minőségét, anatómiai jellegzetességeit, az implantátum környező fogaktól való távolságát, valamint a fogpótlás elkészítésének szempontjait is. Erre azért van szükség, hogy a későbbi korona, híd, vagy kivehető implantációs fogpótlás esztétikája, valamint működése a lehető legtermészetesebb legyen. A fogászati implantátumok behelyezésének alapvető feltétele, hogy a hiányzó fogak területén megfelelő mennyiségű és minőségű csont álljon rendelkezésre. Amennyiben ezek a feltételek nem teljesülnek, a mai korszerű eljárásokkal lehetőség van helyi érzéstelenítésben végezhető csontpótló kezelés alkalmazására. Az implantáció elengedhetetlen feltétele a megfelelő fogászati, paradontológiai és szájhigiénés előkészítés. A hiányzó fog helyén található szöveteknek, valamint azok közvetlen környezetének teljesen egészségesnek és gyulladásmentesnek kell lennie.
Kinél végezhető el a fogászati implantálás?
Léteznek olyan betegségek, állapotok, melyek kizárhatják, illetve megnehezíthetik az implantációt. Ilyenek például: súlyos kezeletlen cukorbetegség, véralvadási zavarok, bizonyos gyógyszerek (szteroidok, biszfoszfonátok, daganatellenes szerek) szedése, korábbi sugárterápia a tervezett műtéti területen, erős dohányzás. Az hogy az implantáció elvégezhető-e, kizárólag a páciens valamint a szájhigiénés szokások alapos vizsgálata után dönthető el.


Mi történik műtét után?
A műtétet követő első néhány napban enyhe fájdalom, duzzanat, esetleg az arcon véraláfutás kialakulása előfordulhat. Ezek a szervezet természetes válaszreakciói, nem utalnak semmilyen rendellenességre. Az implantációt követően igen ritkán, de előfordulhat múló természetű zsibbadás, utóvérzés. Gondos és körültekintő tervezés, valamint kíméletes műtéttechnika esetén ezek valószínűsége igen alacsony, és a kialakult szövődmények legtöbbször jól orvosolhatóak. A ritkán előforduló implantátum vesztéseket szinte mindig a megfelelő szájhigiéne hiánya miatt kialakuló bakteriális gyulladás miatt kialakuló csontvesztés okozza. Szintén fokozott rizikótényezőnek minősül az erős dohányzás.


A szájhigiéne fontossága
Az implantációs fogpótlás hosszú távú sikere nagymértékben a pácienstől függ, a megfelelő eszközökkel végzett alapos szájápolás elengedhetetlen. A fogkefén kívül elengedhetetlen speciális eszközök használata, melyekről rendelőnkben kaphat személyre szabott felvilágosítást. Ilyen eszközök például a fogtisztító kefék, különböző fogselymek. A fogpótlás átadásakor megmutatjuk és el is magyarázzuk a helyes fogmosási technikát és a fenti eszközök használatát.


Rendelői gondozás
Annak érdekében, hogy a fogpótlás minél hosszabb ideig panaszmentesen működőképes és esztétikus maradhasson, a pácienseknek 6-12 havonta ellenőrzésen, valamint professzionális ínytisztításon kötelesek megjelenni. Ilyenkor ellenőrizzük az implantátumok körüli szövetek épségét is. Amennyiben az előírt ellenőrzések alkalmával kezdődő gyulladást fedezünk fel, az általában könnyen orvosolható, későbbi szövődményektől nem kell tartani.


Garancia
A kontroll vizsgálatokon való megjelenés sorozatos elmulasztása, és a kötelezően előírt ínytisztítás hiánya miatt kialakuló gyulladásos szövődmények, esetleges implantátum elvesztése miatt a felelősség a pácienst terheli, ilyen esetekben az implantátumokra és azokra készített fogpótlásokra érvényes szokásos garancia is érvényét veszti.Akadémia Dent Bt
1173 Budapest *  516. utca 11.
Tel.: +36 70 606 8047
Az Akadémia Dent rendelőt 1999-ben alakult,
a XVII. kerület kertváros részében. Célunk a páciensek teljes körű fogászati, szájsebészeti és dentálhigiéniai ellátása.
Elérhetőségeink :
Bemutatkozásunk :
Minden jog fenntartva - Akadémia Dent Bt - 2019
Az árlistában, és ajánlatokban feltüntetett árak, csak tájékoztató jellegűek!  Minden esetben kérjen egyedi ajánlatot, és egyeztessen a kezelő orvosával!
Vissza a tartalomhoz