Fogfehérítés - Akadémia Dent

menü
menü
Tartalomhoz ugrás
Felmerülő kérdések fogászati kezeléseknél
Fogfehérítés

A fogak elszíneződése
A fogak elszíneződését az ételeinkben, italainkban előforduló természetes, és mesterséges festékanyagok: ezek közül a kávé, tea, kóla; de a dohányzás okozza, valamint baktériumok anyagcseretermékei is. Az életkor előrehaladtával fogaink színe egyre sötétebbé válik. Speciális problémát jelentenek a gyökérkezelt fogak, melyek az esetek nagy részében, szinte mindig szürkés színűek, ezeket belső fog fehérítéssel lehet fehéríteni.

Milyen anyagot tartalmaz a fogfehérítő és károsítja e a fogzománcot?
A fogfehérítő rendszerek hatóanyaga a karbamid-peroxid, vagy hidrogén-peroxid. Ezek az anyagok a felszabaduló oxigén segítségével fejtik ki hatásukat, ami oxidálja a fogakban megkötött festékanyagokat, így fehérítve azokat. Az oxidációs folyamat sem a zománc, sem a dentin szerkezetét nem változtatja meg.
Hogyan történik a fogfehérítés?
Rendelőnkben megfelelő izolálás mellett, a fogak felszínére felvitt gél aktiválásához, egy speciális fogfehérítő lámpát használunk, Ilyenkor az elszíneződés mértékétől függően, 1-2 óra alatt, egy ülésben végezzük el a fogfehérítést.


Meddig maradnak fog fehérítés után fehérek fogak?
Ez attól is függ, hogy mennyire figyelünk arra, hogy ne fogyasszunk színes italokat, mint a vörösbor, kóla, stb.,


Akadémia Dent Bt
1173 Budapest *  516. utca 11.
Tel.: +36 70 606 8047
Az Akadémia Dent rendelőt 1999-ben alakult,
a XVII. kerület kertváros részében. Célunk a páciensek teljes körű fogászati, szájsebészeti és dentálhigiéniai ellátása.
Elérhetőségeink :
Bemutatkozásunk :
Minden jog fenntartva - Akadémia Dent Bt - 2019
Az árlistában, és ajánlatokban feltüntetett árak, csak tájékoztató jellegűek!  Minden esetben kérjen egyedi ajánlatot, és egyeztessen a kezelő orvosával!
Vissza a tartalomhoz