Fogászati kezelések - Akadémia Dent

menü
menü
Tartalomhoz ugrás
                   Fogászati kezelések
Fogtömés : A tömés az egyik leggyakoribb fogászati beavatkozás, amely jobb esetben nem érinti a fogak mélyebb rétegeit. Néha azonban olyan nagy lyukat kellene betömni, ami a hagyományos anyagokkal és eljárásokkal már nem megy. Előfordulhat, hogy a szúvas területek és meggyengült fogrészletek eltávolítása után, olyan nagy anyaghiányt tapasztalunk, hogy a fogat normál töméssel esztétikusan, pontosan már nem tudjuk megmenteni Ilyenkor az úgynevezett betétek inlay-k vagy onlay-k használata javasolt. Ezek olyan tömések, amelyeket a fogorvosi üregalakítás és lenyomatvétel után, a fogtechnikus készít el valamilyen anyagból. Készülhet műanyagból, kerámiából, aranyból, cirkónium-kerámiából. Előnye abban van, hogy a fogtechnikus a gipszmintán olyan területeket is meg tud mintázni, amelyet a fogorvos a szájban nem tud tökéletesen. Egyszerre több foghoz is készíthető betét, hiszen a lenyomatban az összes fog lenyomata látszik.
-     
Fogkő : A fogkő nem csak esztétikailag zavaró, hanem súlyos fogágy-betegségek elindítója is lehet. Ha a fogkő nem kerül időben eltávolításra, akkor az íny fokozatosan visszahúzódik, elsorvad. Az íny begyulladását okozza, mely így elveszti egészséges, rózsaszínű színét, vörössé válik, megduzzad, és étkezés során, fogmosáskor, később spontán is vérezni kezd. Az ínygyulladást rendszerint kellemetlen szájszag is kíséri. A fogkő a saját fogak, a fogpótlások és a protézisek felszínén egyaránt kialakul. A gyulladás a foggyökerek mentén, fokozatosan ráterjed az állkapocs-csontokra, és a fogak meglazulnak, mozogni kezdenek, kopogtatásra, hidegre, melegre érzékenyekké válnak. Súlyos esetben spontán el is veszíthetjük őket. A fogkő eltávolítása egy ultrahanggal működő, úgynevezett gépi depurátorral, vagy kézi depurátorral történik. A fogkő-eltávolítás után, a fogak felszínét polírozzuk, hogy az így létrehozott simább fogfelszínen a fogkő nehezebben tudjon kialakulni.
-
Fogkő eltávolítása: A fogkő nem csak esztétikailag zavaró, hanem súlyos fogágy-betegségek elindítója is lehet. Ha a fogkő nem kerül időben eltávolításra, akkor az íny fokozatosan visszahúzódik, elsorvad. Az íny begyulladását okozza, mely így elveszti egészséges, rózsaszínű színét, vörössé válik, megduzzad, és étkezés során, fogmosáskor, később spontán is vérezni kezd. Az ínygyulladást rendszerint kellemetlen szájszag is kíséri. A fogkő a saját fogak, a fogpótlások és a protézisek felszínén egyaránt kialakul. A gyulladás a foggyökerek mentén, fokozatosan ráterjed az állkapocs-csontokra, és a fogak meglazulnak, mozogni kezdenek, kopogtatásra, hidegre, melegre érzékenyekké válnak. Súlyos esetben spontán el is veszíthetjük őket. A fogkő eltávolítása egy ultrahanggal működő, úgynevezett gépi depurátorral, vagy kézi depurátorral történik. A fogkő-eltávolítás után, a fogak felszínét polírozzuk, hogy az így létrehozott simább fogfelszínen a fogkő nehezebben tudjon kialakulni.
-
Fogfehérítés : A fogak elszíneződését az ételeinkben, italainkban előforduló természetes, és mesterséges festékanyagok: ezek közül a kávé, tea, kóla; de a dohányzás okozza, valamint baktériumok anyagcseretermékei is. Az életkor előrehaladtával fogaink színe egyre sötétebbé válik. Speciális problémát jelentenek a gyökérkezelt fogak, melyek az esetek nagy részében, szinte mindig szürkés színűek, ezeket belső fog fehérítéssel lehet fehéríteni.
-
Homokfúvás : A legújabb száj-higiénés eljárások közé tartozik a homokfúvásos (air flow). Alkalmazása során eltávolítható a fog felszínéről a különböző lerakódások és elszíneződések. A homokfúvás során nagy nyomású levegő-vízsugárral igen finom homokszemcséket (Ca-bikarbonát, Na-bikarbonát-oldatot) fújunk a fogfelszínre. Ezzel a technikával és anyaggal a nehezen megközelíthető behúzódásokat és barázdákat is ki lehet tisztítani. Teljesen simává varázsolja a fogfelszínt.
.
Akadémia Dent Bt
1173 Budapest *  516. utca 11.
Tel.: +36 70 606 8047
Az Akadémia Dent rendelőt 1999-ben alakult,
a XVII. kerület kertváros részében. Célunk a páciensek teljes körű fogászati, szájsebészeti és dentálhigiéniai ellátása.
Elérhetőségeink :
Bemutatkozásunk :
Minden jog fenntartva - Akadémia Dent Bt - 2019
Az árlistában, és ajánlatokban feltüntetett árak, csak tájékoztató jellegűek!  Minden esetben kérjen egyedi ajánlatot, és egyeztessen a kezelő orvosával!
Vissza a tartalomhoz